Makó

Versíróvá lett a makói zöldséges

Szabó Anita – Makó


Februárban nyílt meg a gyorsan népszerűvé vált kereskedés, melybe rövid, rímes versikék is csalogatják a vásárlókat.

Korábban a város másik részén működött az üzletem, ott nem volt lehetőségem így kedveskedni a betérőknek. Itt viszont a hirdetőtábla adta az ötletet és igyekszem minden reggel új költeményeket kiírni. Ebben nem az irodalmi érték a lényeg, hanem az ötletesség, az aktualitás és a szándék, hogy mosolyt csaljak a vevőim arcára – meséli Mónika, a tulajdonos.

– Nagyon szeretek ide járni, és mindig elolvasom a napi verset is, amit kedves ötletnek tartok és mindig derülök rajta. Ha egy nap nem kerül ki új, már hiányolom. Jó az üzlet hangulata, egy közösség alakult ki itt. Kicsit olyan klubszerű az egész, lehet beszélgetni, kávézni is – számolt be lelkesen egy állandó vevő, Tézsla Anett.

Szűcsné Árva Mónika közel negyed évszázada dolgozik a kereskedelemben, volt eladó élelmiszer- és papír-írószer boltban is. Három éve valósította meg régi álmát saját üzletével.

– Elhatároztam, hogy újszerű módon hívom fel vásárlóim érdeklődését, ennek része a versírás. Ezekben mindig felhívom a figyelmet az érdekesebb dolgokra, de megemlékezem az ünnepekről, tippeket ajánlok az ebédekhez és hozzá alapanyagokat is. Azt tapasztaltam, hogy korosztálytól függetlenül kedvelik és olvassák a kiírásokat. Többen jelezték már, hogy inspirációt adtam nekik a főzéshez – tudtuk meg az ötletgazda tulajdonostól.