Hírek

Megkezdődött a makói Kihívás Napja

Gajáta Fanni – Makó


A huszonhatodik Kihívás Napja kezdődött meg mára virradóra a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényt Márton Imre és Kovács Gábor nyitotta meg. Mint minden évben, idén is megrendezték a labdarúgó villámtornát, ahová öt – a Smoke FC, a Schenkick SC, a Tippsz-Miksz, a Django és az Aranycsapat – focicsapat jelentkezett.

A sportcsarnok emeletén a Tyr Gym háziversenyt rendezett a Challenge Day alkalmából. A crossfittesek különböző feladatokat teljesítettek.

A Kihívás Napján városszerte találhatnak programot a mozogni vágyók. Mint már tavaly, idén is lesz meridián torna és kerékpártúra, de egészségügyi méréseket is végeznek a sportcsarnokban a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda, valamint, az ÁNTSZ Makói, Hódmezővásárhelyi Kistérségi Intézete közreműködésével. Ezek mellett fittséggel, táplálkozással kapcsolatos tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

Több óvoda és iskolai is jelentkezett az országos programra, többek között a Zrínyi utcai óvoda, a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Tagintézménye, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mindkét székhelyintézménye. 

A Kihívás Napja programjáról részletesebben itt olvashat!