Hírek

Az Időutazók nyerték az alsósok néprajzi versenyét

Gajáta Fanni – Makó


Folytatódott a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány által meghirdetett honismereti verseny, ma délután az általános iskolák alsó tagozatosai mérték össze a tudásokat. A „Kerek egy ég alatt” című döntőn volt totó, találós kérdések, de még a rajztudásokat is elő kellett venni a tanulóknak.

Rozsnyai János, a verseny egyik zsűritagja elárulta, hogy a felsősök döntőjén a diákok nagyon felkészültek voltak, így a kisebbektől is ugyanazt a színvonalat várják.

– Nagy öröm számunkra, hogy a város egyik nagyon fontos alakjáról, Espersit Jánosról ennyit tudtak a gyerekek – tette hozzá a zsűritag. – Azonban ma fogós, néprajzi kérdésekkel készültünk, de bízunk benne, hogy tudni fogják a csapatok.

A keddi döntőre 12 csapat érkezett, a Kálvin Téri Református Általános Iskolából sok diák jutott be a végső fordulóra. Harangozó Hanna a Pántlika csapatát erősítette.

– A tanárnőnk találta ki ezt a nevet, de több közül választhattunk – mondta el a kislány. – Úgy tudjuk, hogy olyan kérdések lesznek, amik már az elmúlt négy fordulóban is voltak.

– Nagyon sokat készültünk, szinte minden héten, amikor volt időnk – vette át a szót Fekete Dorka. – Én azért jelentkeztem a versenyre, mert nagyon szeretem a történelmet. Sok érdekes dolgot tanulhatunk.

Eredmények:

I. hely: Időutazók
II. hely: Legényfogók
III. hely: Juhászbojtárok és Margaréta

A tanulók a Kálvin Téri Református Általános Iskola diákjai.