Makó

Pestre vitték a makói T-Fordot

A Magyar Néprajzi Társaság Gyűjtő Szakosztálya által kiírt idei gyűjtő pályázatára küldte el a Délalföldi fehér hímzésről írt dolgozatát Erdei Gáborné tanárnő, aki ehhez a hímzéseit is mellékelve.

A Tátrai Zsuzsanna néprajzkutatóból és Paál Zsuzsanna, a MNT Gyűjtő Szakosztálya elnökéből álló zsűri Erdei Gáborné pályamunkáját kiemelkedően jó minősítéssel jutalmazta.

A József Attila Múzeum a „ Hírös Makaiak” emlékévhez kapcsolódó programok ajánlásával, ismertetésével, plakátokkal, tablókkal, kézműves foglalkozásokkal készült a hétvégén a budapesti Múzeumkertben rendezett Múzeumok Majálisán, melyen több mint 120 hazai múzeumnak nyújtott lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére. Magukkal vitték az 1919-ben gyártott T-Ford modellt, mely nagy sikert aratott a látogatók körében, sokan meglátogatták a múzeum standját. A múzeumi fesztiválon való részvételüket a makói önkormányzata, a Maros-parti Veterán Autós Motoros Közhasznú Sportegyesület és több magánszemély segítségének köszönhették.