Hírek

Dominik három éremmel tért haza

Gajáta Fanni – Makó


Két arany- és egy ezüstéremmel tért haza Loós Dominik a május 7-ei Balkan Open Kickboxing Cup-ról: a fiatal sportolónak bolgár, bosnyák és horvát kick-boxosokat is le kellett győznie a jó eredményekért. A versenyen 12 országból érkeztek versenyzők és közel 450 jelentkező vett részt rajta.

– Sokat készültem erre a versenyre, heti több alkalommal is jártam edzésre, Makón és Szegeden is – avatott be minket Dominik. – Összesen hetet meccseltem a súlycsoportjaimban.

Domi a tesanji versenyen két súlycsoportban versenyzett: kétszer a -47 kilógrammosban és egyszer a -52 kilogrammosban. Elmondta, a korcsoportváltás szempontjából a rutinszerzés a legfontosabb.

– A külföldi ellenfeleknek más a stílusok, de ahány ember, annyi féle technika – mondta el Domi édesapja, Loós Csaba. – Ahogy láttam, a magyarok háttérbe szorították a többieket, de most már azt tapasztaljuk, hogy a többi nemzet is kezd felnőni a sportban.

A Yoko Kick-Boksz Teamből Domi volt az egyedüli, aki részt vett a bosnyák versenyen, ahol a magyar versenyzők segítettek, drukkoltak egymásnak. Egy héttel később a 22. Hungarian Kickboxing World Cup-ra is részt vett Dominik. Ezt az idén a budapesti MOM Sportközpontban rendezték meg. A Cadet II – 47 kategóriában 17 versenyző indult, azonban érem nélkül tértek haza.

– Sajnos, nem sikerült helyezést elérnem. De majd jövőre már biztos éremmel térek haza a világkupáról – mondta Dominik. – Most az országos bajnokságra készülök, illetve a jó bizonyítványra is gyúrok – tette hozzá a fiatal sportoló.