Makó

10 makói a NAV szégyenlistáján

MH közérdekű


Több makói is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján nemrégiben közzétett szégyenlistán. Azon, melyen összesen 3857 olyan magánszemély pontos neve és lakcíme olvasható, akik több mint 180 napja legalább 10 millió forinttal tartoznak az adóhatóságnak.

Az abc-sorrendben közölt nevek közül az első makói Váradi utca 40. szám alatti címmel nyilvántartott Asztalos Péteré.

Őt a következő makóiak követik: Bajusz Gyöngyike (Bárány utca 48.), aki saját honlapja szerint vöröshagyma termesztéssel, tisztítással és forgalmazással foglalkozik, Bánszky Csaba (Rákóczi utca 2.),aki már 2013-ban is szerepelt rajta, Csák Zoltán (Tisza utca 5.), Fejsze Mária Magdolna (Hunyadi utca 15. B. épület), akit korábban feketemunkások alkalmazása miatt egy másik listán már szerepelt, a korábbi hasonló listára már felkerült Guvat József (Bárány utca 44.), Joó László (Návay tér 21.), Szabó Bernadette (Bajcsy lakótelep, A. 3-as épület), Szentesi János István (Berzsenyi utca 1/b.) valamint a Nemzeti Cégtár adatbázisában a Balázs és Norbert Pénzügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjeként szereplő Vondrák Norbert (Széchenyi tér 8-20.). A kft. egyébként az Igazságügyi Minisztérium cégnyilvántartásában már nem szerepel.

+++

Az állami adóhatóság a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik (amelyek) tekintetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget az Áht. 15. § (5) bekezdés a) pontjában foglalt kötelezettségüknek, kivéve, ha a munkáltató az Áht. 15. § (8) bekezdésében foglalt feltételnek megfelel. Az adóhatóság a honlapján ezen adózók nevének (székhelyének, adószámának) feltüntetése mellett a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját nyilvánosságra hozza. Ha az adóhatóság határozatának bírósági felülvizsgálata iránt keresetet indítottak, az adatok közzétételére a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján kerül sor.

Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.