Hírek

Mrs. Columbo: ismert dalok, új köntösben

Korom András – Vásárhely


Remek koncertet adott szombaton este az Alföldi Galéria udvari színpadán a Mrs. Columbo. A már nyolc éve alakult női zenekar – mely tagjai Galambos Dorina, Hudák Zsófi és Sárközy Fanni – már első (re)make up című lemezükkel Fonogram díjat nyertek. 2013-ban “Játszd újra!” című daluk bekerült a legjobb 30 közé az Eurovíziós Dalverseny magyarországi fordulóján.

Szenvedély, dinamika, jazz, barátság és összetartozás jellemzi a zenekart, azaz a három fiatal jazzistát, akik azokat a dalokat szólaltatják meg jazz-esítve, melyek a hatvanas évektől napjainkig születtek. E keverék azon túl is izgalmas, hogy ilyen női együttes (nálunk) nincs másik.

Az évek során a Volt Fesztiválon, a Magyar Dal Napján, a Veszprémfest-en, a szlovákiai D-Jazz fesztiválon, a Müpában, az Mr2 Akusztik műsorában, illetve a hazai nagyvárosokban is bemutatkozott Mrs. Columbo.

Nem véletlen, a jazz dalokkal mára már kikerülhetetlennek számítanak. Az együttes azonban a kezdetek után pop dalokat is a repertoárjukba vettek, ráadásul saját dalaik, ahogy a koncertjük során kiderült, remekül ötvözték, keverték a két műfajt.

A majd félszázas közönség élvezte a koncertet, ezt a számok közti tapsvihar is bizonyította.