Makó

Dér-nap a palotai iskolában

Forró Flóra – Csanádpalota


– Minden év májusában emlékezünk iskolánk névadójára, Dér Istvánra, aki idén, e hónap 28-án lenne 79 éves. A mai napot is az ő életútjának a felidézésével kezdtük. Bodzásné Bozó Mariann tanárnőidézte fel névadónk művészetét és annak szerepét az oktatásban. Ezek után a megemlékezés koszorúját helyeztük el, iskolánk aulájában Dér István emlékszobornál – mondta Szabó Zsuzsanna igazgató.

Az ünnepség után a focipályán sportnap zajlott, melyen részt vettek a térség iskolái, így az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola, a kiszombori Dózsa György Általános Iskola, a földeáki Návay Lajos Általános Iskola, a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a házigazda a Dér István Általános Iskola csapatai.

Az első versenyszám a 8×300 méteres váltófutás volt, majd következtek a két keresztpályán a lány- és fiú labdarúgó körmérkőzések. Az 5-5 csapat részvételével zajló meccsek egy félideig azaz 10-10 percig tatrtottak Tóth Zoltán és Bodzás István játékvezetésével.

A Dér-kupát végül a Dér István Általános Iskola csapata nyerte. Mindhárom versenyszámban az 1-3. helyezettek érmeket kaptak. Az eredményhirdetés után a gyerekeket pizzával és üdítővel látták vendégül.

Az alsó tagozatosok a nap folyamán akadály-, majd aszfalt rajzversenyen vettek részt.