Hírek

Cáfolja a Fidesz a Jobbikot

Gajáta Fanni – Makó


Az elmúlt hetek támadásaira reagált a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség makói szervezete. Czirbus Gábor, a helyi szervezet elnöke mai sajtótájékoztatóján válaszolt a helyi ellenzéki pártok felvetéseire.

– A helyi politikai pártok a sajtóban többször is kritizálták a város jelenlegi vezetését és a Fidesz frakcióját. 2014 nyáron valamennyi párt elkészítette a saját maga programját, ezt tette akkor a Fidesz is – fogalmazott a helyi szervezet elnöke. – Közösen állítottuk össze, mind polgármester, mind a képviselő jelöltek közösen, amit a makóiak számára kínáltunk.

Czirbus Gábor elmondta, a Jobbik vádjaival, – amelyekkel a városvezetést bírálta – nem ért egyet. Kiemelte, hogy számos projekt megvalósult másfél év alatt az „Új korszak” elnevezésű programból. Hozzátette, a városvezetés azokat a szempontokat tartja szem előtt, amelyek a füzetben is találhatóak.

– Az „Új korszak” programján kívül is újabb és újabb pályázatokat, lehetőségeket keresünk – vette át a szót Weszelyné Végsheő Henriett Mária. A Fidesz makói szervezete alelnöke kiemelte: több olyan pályázatot is folyamatban van, mint például a Csipkesor megújulása, Honvéd rehabilitációja, a piac felújítása és az ipari park fejlesztése, amelyeket a képviselő-testület közösen adott be az önkormányzattal. – Kikérjük magunknak, hogy a Fideszes többségű testület nem működik együtt a helyi önkormányzattal – mondta.

Az alelnök közölte: a makóiak véleményére is adnak, azért is tartanak több utcafórumot, illetve a konzultációs kérdőíveket is ezért készítették. Véleménye szerint csak közösen lehet élhető város létrehozni.

Czirbus Gábor megcáfolta azt a felvetést, miszerint Lázár János, a térség országgyűlési képviselője irányítaná a várost. Mint elmondta, a városvezetés és a lakosság is a bizalmat élvez az országgyűlési képviselőnél. Mindemellett megerősítette az alelnök szavait is, miszerint egységesen együtt dolgozik az önkormányzat a képviselőkkel, hogy a programok megvalósulhassanak, illetve a város fejlődhessen.