Hírek

Almási Kupa úszóverseny a Hagymatikumban

Albert Barbara – Makó


Kietáné Mátó Melinda tanárnő ötlete nyomán szervezték meg tavaly az első úszóversenyt. Idén már a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minden diákja nevezhetett.

– Egy nagyon híres sportág népszerűsítéséről beszélhetünk. Nagyszerű a lehetőség, hogy a testnevelés órákon belül úszásra taníthatjuk a gyerekeket. Célunk, hogy jövőre a kistérség iskoláiból is érkezhessenek résztvevők – fogalmazott Vízhányó Éva tagintézményvezető-helyettes.

A versenyzők mell-, hát- és gyorsúszásban indulhattak különböző korcsoportokban. Mindenki nagyon izgult, bár már a részvételre is büszkék lehetnek a tanulók.

– Tavaly mell- és hátúszásban is aranyérmet nyertem. Idén a hát helyett gyorsban indulok, mert jónak tartom magam benne. Bizakodóan vágok neki a mai megmérettetésnek – árulta el Vörös Virág, az Almási iskola 2-dikos tanulója.

Számos szülő kísérte el és biztatta a tanárok mellett a gyerekeket. Akadtak, akik már rutinosak a versenyzésben.

– Örömmel állok ismét rajthoz és remélem, hogy a második mellett egy első helyezéssel egyaránt büszkélkedhetek majd mellúszásban a mai verseny végén – mondta Suba Dávid 6-dikos diák.

További képeink a galériában.