Gajáta Fanni – Makó


A Múzeumok Nemzetközi Napja alkalmából a makói József Attila Múzeum háromturnusos, ingyenes tárlatvezetést hirdetett. Az érdeklődők nem csak az állandó kiállításokat tekinthették meg ezen a napon, hanem a Móra Ferenchez köthető tárlatot, a skanzent, a hagymás házat és az Espersit-házat is.

– Fontosnak tartottuk, hogy megemlékezzünk a Múzeumok Nemzetközi Napjáról, ezért is szerveztünk ma ingyenes tárlatvezetések – mondta Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Múzeum igazgatója. – Olyan tudás van itt, amelyet az elődeink halmoztak fel itt és ezeket nekünk kell feldolgoznunk és átadnunk. Ezért is fontos ez a nap számunkra – tette hozzá.

Továbbá elmondta, ezt a rendezvényt a Múzeumok Majálisa követi, amely a Múzeumok programhoz kapcsolódik. A programon a makói intézmény is képviselteti magát, első alkalommal.

– Kerekasztal beszélgetésre, eszmecserékre és díjátadókra is sor kerül a budapesti rendezvényen, azonban mi csak ismerkedünk a többi múzeummal. Azt gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk, gazdag a gyűjteményünk és szépek a kiállításaink is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest