Hírek

Réka, a sokrétű makói diák

Albert Barbara – Makó


Szilassi-Horváth Réka számos versenyeredménnyel büszkélkedhet. A 19. Deák Megyei Fordítóversenyen, valamint a Bethlen Gábor Református Gimnázium által megrendezett Megyei Idegen Nyelvi Versenyen is második helyezést ért el francia nyelvből. Három éven keresztül szinte az összes iskolai francia fordítóversenyeket megnyerte. Nemcsak a nyelvek terén, hanem a képzőművészetben is jeleskedik. Többször első lett a helyi versenyeken. Sőt országos szintű megmérettetéseken egy második, egy harmadik és egy megosztott első helyet egyaránt bezsebelt a csapatával.

A József Attila Gimnázium végzős diákja a tanulás mellett aktív sportoló. 12 éve taekwon-dozik, illetve egy éve elkezdte az aikidot.

Az Angyalsóhaj Alapítvány oklevelével.

– Először az édesapám vitt el taekwon-do edzésekre. A sportág azért tetszett meg, mert fegyelmezettségre, önvédelemre, kitartásra tanít. A tréningeken kikapcsolódom, az összes feszültséget levezetem, és csak arra koncentrálok, amit az adott pillanatban csinálok. Nagyon jó közösség alakult ki, Gera József edzőnél rengeteget fejlődtem – árulta el a fiatal lány.

Az országos és nemzetközi összecsapásokon több kategóriában: formagyakorlat, erőtörés, szabad küzdelem is indult. Két éve az Országos Bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szerzett. A Nemzetek Kupáján egyaránt remekelt és formagyakorlatban a dobogó legfelső fokára állhatott. Az érettségi miatt jelenleg kevesebb ideje jut a felkészülésre, ezért inkább bíráskodik.

– Rendkívül érdekelnek a harcművészetek, ezért kezdtem el űzni az aikidot. Márton Imre edző irányítása alatt az idei tervem, hogy sárga öves legyek – mondta Réka.

A József Attila Gimnázium tantestületének döntése alapján megkaphatta a legkiemelkedőbb végzős diáknak járó elismerést. Az Angyalsóhaj Alapítvány által felajánlott 120 ezer forintos jutalmat Farkas Éva Erzsébet polgármester adta át a ballagási ünnepségen.

– Nagyon meglepett, nem számítottam rá. Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra, hogy én kaphattam a díjat. Hihetetlenül motivál és remélem, hogy a tanulmányaim javára fordítom – tette hozzá büszkén a makói diák.