Hírek

Nádas György még visszatér Makóra

Gajáta Fanni – Makó


Egy előadóművésznek mindig nyitott füllel kell járni a világot, mivel a közönség a friss dolgokra kíváncsi – véli Nádas György, Erzsébet-díjas és Karinthy-gyűrűs magyar színész, humorista. A művész mindig olyan új történetekkel szórakoztatja, amelyek vagy vele, vagy ismerőseivel történtek.

A humorista a Hagymatikum Gyógyfürdő nyugdíjas találkozóján lépett fel. A szépkorúak nagyon élvezték a műsort, nagyokat nevettek a vicces történeteken. A színész-humorista elmondta, ez a korosztály közelebb áll hozzá.

– Amikor elkezdtem ezt az egészet, akkor az egyetemistáknak jártam fellépni, mivel magam akkor 20 éves voltam. Most 54 évesen, nagypapaként a nyugdíjas nemzedék áll közelebb hozzám, sajnos – mondta nevetve. – De ők bölcsebbek, tapasztaltabbak, így nekik más kell. A fiatalságnak inkább a pörgősebb műsorra van igényük, míg az idősebbeknek olyanra, amely elgondolkoztatja őket.

A makói közönséget aranyosnak és kedvencek találta a humorista, bár számára szokatlan volt a helyzet: furcsa volt, hogy a közönség fürdőruhában, míg ő beöltözve érkezett a rendezvényre. De gyorsan hozzátette: mindent meg kell oldani, mert ha nem, akkor jön más. A bús magyarokat próbálja feldobni. Szerinte nem szabad feladni, mosolyogni kell minden szituáción, a rossz helyzetben is megtalálni a jót.

Makón most járt először, így mostantól ide köthető vicces történetei is lesznek. Ahogy ő mondta: a hagymával fog viccelődni. S ha már hagyma, a humorista nagyon szereti ezt a zöldséget – azonban ő maga allergiás rá.

– Ez engem nem érdekel. Na nehogy már a hagyma mondja meg, hogy szeressem-e?! – kérdezte költőien. – A kisebbik fiammal egy új zenés műsort csinálunk, amelynek a „Hagymát hagymával” lesz a címe és Makón lesz a bemutatója.