Hírek

Ismét lesznek Szent István téri napok

Gajáta Fanni – Makó


Két hét alatt három lakossági fórumot tartott Czirbus Gábor alpolgármester és települési képviselő. Kedd késő délután a Révész – Ószegedi utcák kereszteződésben várta azokat, akik a városrészén szélén laknak. Az alpolgármester kiemelte, fontos számára, hogy a belvárostól egészen a külvárosig élőkkel is találkozzon. Hozzátette, az idősebbeknek könnyebbséget jelent, ha nem kell a Koronáig vagy a Szent János térig felmenni.

– Az elmúlt egy hét alatt sikerült jó néhány csatornát kitakarítani, így az esőzések alatt elfolyni a kritikus szakaszokon az esővíz – mondta el a képviselő.

Miután röviden ismertette  a városrészben élőkkel a jövőbeli beruházásokat, kitért azokra a fejlesztésekre is, amely a belváros érintik. Czirbus Gábor elmondta, idén is lesz Szent István téri napok. Minden korosztályra gondoltak a programszervezéskor, így a kicsiktől az idősekig mindenki talál magának valami érdekességet. Emellett hozzátette, képviselő alapjából a Hunyadi – Tömörkény utcai lakótelepek közé visszahelyezteti a játszóteret, modern játékokkal. Kiemelte, a közfoglalkoztatottak mindent megtesznek, hogy a város minden részén lenyírják a füvet. A város 8 új fűnyírót vásárolt, így a munka hatékonyabb lesz.

A város ezen részén sok gondot okoznak a mély és fedetlen árkok. A Révész utcában lakó Sipos Sándorné elmondta, 73 évesen nem tudja takarítani azt, így szeretné, ha lefednék. A szintén ebben az utcában élő Szebeni Antalné hozzátette, a csatornában több helyen összezuhantak a burkoló  lapok, így azokat meg kellene javítani.

Kabók Jánosné ismét a járdák hiányára hívta fel a figyelmét. Most az Ószegedi utcai hiányosságára hívta fel a figyelmet. Az alpolgármester megígérte, szeptemberre megoldódik a járdaprobléma. Volt, aki az Ardics – Zrínyi utcai tranzitforgalomra panaszkodott. Elmondta, már többször szólt ez ügyben a rendőrségen, de változás nem történt. Czirbus Gábor elmondta, minden utcafórum után szól a városi rendőrfőkapitánynak. Erről ismét beszélni fog Palicz Andrással.