Makó

280 millió forintból újul meg a Csipkesor

Gajáta Fanni – Makó


Három ütemben újítják fel 46 a Csipkesort. Az első ütemben nettó 280 millió forintból szépülhetnek meg az üzlethelyiségek és az előttük lévő sétány. A 100 %-os támogatottságú pályázati keretből a Széchenyi tér 9-11., 13-15., 17-19. és a 21-23. szám alatt található üzletek belseje, az üzlethelyiségek homlokzata és energetikája újul meg, illetve az üzlethelyiségek előtti árkádokat alakítanak ki és új kandelábereket helyeznek el.

A sétány is a pályázatból születik újjá: új burkolatot kaphat, az üzlethelyiségek előtti területen korzót alakítanának ki, a zöldfelületet növelnék, illetve annak öntözőrendszerét korszerűsítenék, pihenő pavilonokat alakítanának ki. Emellett kerékpártárolókat helyeznének ki és kerékpárútvonalat festenének fel – ezzel is szeretnék megoldani a gyalogosok és a kétkerekűek közlekedését és elkülönítését.

– Fontos volt a képviselőtestület és az itt élők számára, hogy gazdaságélénkítő, illetve energiahatékonysági céllal újítsuk meg és nyújtsuk be ezt a pályázatot – emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Jelenleg 12 üzlethelyiséget érint a megújulás, azonban ez a szám bővülhet: a nagyobb helyiségből több kisebbet alakíthatnak ki. Czirbus Gábor alpolgármester és a városrész képviselője elmondta: céljuk az, hogy újra az összes üzletben üzemeljen butik.

Gyömbér Péterné az üzletek képviselője hozzátette: a legfontosabb az energetikai megújulás, ugyanis a bérlőknek ez okozza a legtöbb költséget. Budai János közös képviselő szerint a lakók örömmel fogadták a Csipkesor megújulását, illetve várják a hogy a többi ütem is megvalósulhasson.