Hírek

Tell Vilmos is pályára lépett

Gajáta Fanni – Apátfalva


Már kilencedik alkalommal rendezett íjásztalálkozót ma a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesület. Mint minden évben, idén is több helyről is érkeztek csapatok a találkozóra és megmérettetésre: nem csak felnőtt, hanem gyermek és ifjúsági kategóriában is indulhattak az íjászok. Idén közel 65 fő nevezett.

– Nem csak én kellettem a szervezéshez, hanem azok is, akiknek az íjászkodás már gyerekkorukban jó játék volt. Akartunk valamit és valamire lőni, illetve példaképeket követni – fogalmazott Szalamia János, a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesület vezetője. – Mi ezeket Robin Hoodtól és Tell Vilmostól láttuk, de most már tudjuk, hogy nem kell annyira messze menni, hogy íjászhősöket és bajnokokat is találjunk – tette hozzá.

Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen jó idő fogadta azokat, akik Apátfalvára érkeztek. Délelőtt egy 12 lőállásos verseny kezdődött, melyet bográcsos ebéd követett. Idén Mónus József, többszörös világbajnok távlövész is elfogadta a meghívást, aki élménybeszámolókat és lövészbemutatót tartott.

Mónus József, „a fehér farkas” az előadásában elmondta: éles váltás volt számára a távlövészet. Egykor a gazdasági világban dolgozott, majd érezte, hogy váltani kell. 2006-ban a fiával együtt kezdte elsajátítani az íjászatot, azóta több helyen versenyezett és döntött meg rekordokat.

– Én minden íjjal csak egyszer lövök – emelte ki az íjász. Az érdekes videók mellett azt is bemutatta, hogyan kell almára lőni.