Hírek

Bolgár bukott Kiszombornál

MH


Egy bolgár férfi jelentkezett kilépésre egy Mini Cooper S All4 típusú személygépkocsival a Kiszombori Közúti Határátkelőn még május 12-én 6 órakor. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű forgalmi engedélyében rögzített alvázszám nem egyezik a motortérben található alvázszámmal. Utóbbi vizsgálatakor kiderült, hogy a járművet az olasz hatóság körözi. A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A járművet a magyar rendőrök lefoglalták. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a gépkocsi körözését elrendelő hatóságokkal.

Ez a kocsi a tízedik az idén Kiszomboron lefoglalt körözött jármű. A határátkelőhelyen idén január 1. és május 11-e között, valamivel több mint 87 ezer 500 személygépkocsi lépett be és csaknem 78 ezer lépett ki. Ebből 10 autót foglaltak le a magyar hatóságok, mert szerepeltek a Schengeni Információs Rendszerben. Több autót megpróbáltak más gépjárművek okmányaival az ellenőrzés megtévesztésével kivinni az országból.

A lefoglalt autók piaci értéke meghaladja a 45 millió forintot. A legértékesebb járművet egy 21 millió forintot érő Land Rovert a német hatóságok körözték, január 4-én tartóztatták fel a magyar rendőrök. A legkisebb értékű egy 300 ezer forintot érő Volkswagen Golf volt, amit szintén a német hatóságok kerestek és Kiszomboron március 27-én találták meg a magyar rendőrök. A körözést elrendelő országok alapján a járműveket a német, a svájci, a svéd, a francia, a román, a szlovén és az olasz hatóságok keresték – közölte a rendőrség.