Makó

Szakmai segítséget kaptak az ifjúsággal foglalkozók

Gajáta Fanni – Makó


Még tavaly ősszel végzett egy felmérést a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája, melyből kiderült, a megye számos településén igényt tartanak szakmai segítségre az ifjúsági területen. A mai továbbfejlesztésen Makó mellett Kiszombor, Csanádpalota és Földeák is képviselte magát.

– Mindenkit vártunk, akik a fiatalokkal foglalkoznak. Akár ifjúsági referensek, akár ifjúsági klubok vagy egyesületek vezetői, tagjai eljöhettek és meghallgathatták az előadóinkat – mondta el Magné Szaitz Éva módszertani referens.

Több előadó is érkezett Makóra. Az Új Nemzedék Központtól Farkas Zita és Vajda Árpád, a  Wemsical Ifjúsági Egyesülettől Torma Tibor, a Szegedi Rendezvény – és Médiaközpont Nonprofit Kft. D2 Irodájától Kispál Gyöngyi, a Bordány IKSZT-től Börcsök Roland és a Szegedi Ifjúsági Egyesület, Civil Hang online rádiótól Vadász János. A résztvevők megkapták a Nemzeti Művelődési Intézet egyik kiemelt programjában, a TÁMOP 3.2.3 programban Bodor Tamás által kidolgozott ifjúságfejlesztés szolgáltatásfejlesztési modelljét is.

– Azért jöttem el erre a mai programra, hogy új dolgokat tanulhassak – árulta el Mátó Kamilla, a földeáki Művelődési Ház munkatársa. – Különböző programokkal készülünk a korosztályoknak. A kicsiket alkotóházzal várjuk, a nagyobbaknak filmnézési lehetőségeik, vetélkedők és kirándulásokat is próbálunk szervezni.