Makó

480 millió forintra pályázik Makó

Gajáta Fanni – Makó


Hat napirendi pontot tárgyalt meg a makói grémium ma délutáni rendkívüli ülésén. A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága regisztrációt hirdetett egy TOP-os pályázatra, amelyre a makói önkormányzat a helyi akciócsoport alapító tagjaként regisztrációs kérelmet nyújtott be.

Emellett elfogadták és benyújtották a megújuló Csipkesor pályázatát. A „Zöld város kialakítása” projekt forrása nettó 280 millió forintos pályázati keret. Ennek kapcsán a belvárosban lévő városrészi rehabilitációs program keretén belül a Csipkesor alsó része újulhat meg.

– Mivel a makói önkormányzat 100 % tulajdonjogában vannak a Csipkesor alsó részében található üzlethelyiségek, ezért ezeknek a felújítására nyújthattuk meg a pályázati keretet – foglalta össze Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Célunk az, hogy más pályázati források megtalálásával teljesen megújulhasson a Csipkesor  teljes homlokzat.

A 280 millió forintos keretből az üzlethelyiségek egységes arculatát alakítják ki, az üzlet- és raktárhelyiségek újulhatnak meg, illetve az üzletsor előtt korzót hoznak létre.

A testület elfogadta az ipari park bővítésével kapcsolatos pályázatot is, amely a városnak 100 %-os támogatást jelentene. A 200 millió forintos keretből bővítenék a szilárd burkolatú úthálózatot, fejlesztenék a csapadékvíz- és a szennyvíz elvezető rendszert, az elektromos hálózatot, a gázvezeték rendszert, a közvilágítást és kiépítenék az ivóvíz-hálózatot is.

A grémium szavazatával elfogadta az Erdei Etelka Alapító Okiratának a módosítását, illetve a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatási kérelmét is. Döntés született a Makói Városgazdálkodási NKft. használatában lévő kerékpárjairól: a 12 biciklit a Makó Infopontnak adták bérbe, így a turisták azokat ki tudják kölcsönözni.