Hírek

Sokan panaszkodtak a járdákra az alpolgármester utcafórumán

Gajáta Fanni – Makó


Utcafórumot tartott ma késő délután Czirbus Gábor a Szent István téren. Az alpolgármester kiemelte, fontosnak tartja, hogy a választókerületében élőkkel találkozzon így.

– Mivel a kerületem elég nagy, ezért úgy döntöttem, hogy tavasszal három fórumot is fogok tartani. Egy már volt a Koronában, ahol a jövöbeli terveket mutatta be a polgármester. A ma esti utcafórumon inkább panaszokat és a javaslatokat hallgatom meg és jegyzem fel. Jövő héten a Révész utca – Ószegedi utca találkozásánál várom a lakókat – foglalta össze Czirbus Gábor.

Az alpolgármester elmondta, még mindig sok a panasz a járdákra és a csatornázási utáni hibák miatt is a városrészben. Ezeket megpróbálják orvosolni. A két héttel ezelőtti fórumon a főtéri padok visszahelyezését kérték a lakók, amely meg is történt: az egyik drogéria elé többet is visszatettek. Emellett a hangos fiatalokra is panaszt tettek a főtériek. Ez ügyben az alpolgármester felvette a kapcsolatot Palicz András városi rendőrkapitánnyal. Esténként több egyenruhás fog járni a városban.

Grúber Jánosné az egyik Szegedi utcai buszmegállóra és járdára hívta fel a figyelmet. Az idős asszony elmondta, az úttestről felverik a házára a buszok a sarat, illetve rettentően megáll az esővíz a gyalogos úton, s emiatt vizesedik a háza. Siket Tibor, a műszaki iroda megbízott vezetője megnyugtatta az asszonyt, megnézik és orvosolják a problémát.

Kabók Jánosné már az őszi fórumon is elmondta, hogy az Ószegedi és a Révész utcán is kritikus a járdák állapota, vagy nincs is járda. Csávás Sándorné és a Váradi utcában élők is járdát szeretnének. Az alpolgármester elmondta, jelenleg nincs olyan pályázat, amely lehetővé tenné ezek építését.

Németh Pálné a Hunyadi utca 3. szám előtt álló padról érdeklődött: az idős asszony gerincét műtötték és neki ezért a jelenlegi ülőpadok magasak. Ha megoldható lenne, akkor az alacsonyabb padoknak jobban örülne ő is és mások is. Boros János megköszönte az alpolgármester munkáját és a gyors reagálásokat is. Megkérte a városatyát, hogy cáfolják meg a Makói Hírek újságban azokat a pletykákat, amelyek a Deák Ferenc utcai tejivó és az “ügyvédi kamara” épületének elbontásáról szólnak.