Hírek

Lakatlan házakra és büdös csatornákra panaszkodtak

Gajáta Fanni – Makó


A várost érintő fejlesztéseket is bemutatta a kedd esti lakossági fórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester. Honvédot négy beruházás is érinti: a városrész rehabilitációja, a könyvtár, a piac megújulása és Deák Ferenc utca térrendezése. A polgármester kiemelte, szeretné megköszönni annak a 25 közfoglalkoztatottak a munkáját, akik segítségével tisztább lett a városrész. Továbbá hozzátette, a választások óta fejlődés tapasztalható.

Sánta Sándor képviselő elmondta, a Honvédban élők leginkább lakás felújítási kérelemmel, szociális bérlakás igénylésével, a csatornák műszaki problémáival, illetve járda- és útszakaszok fejlesztések iránti érdeklődés miatt keresik fel. Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban több olyan utca kapott aszfaltot, ahol évtizedekig földesút volt.

Bozsogi Attila több oldalas javaslattal érkezett a lakossági fórumra, amelyet aztán átadott a polgármester munkatársainak. Több helyen az árkok zártságát hiányolja, mint például a Nagycsillag utcán vagy a Tulipán utcai görög katolikus temető mellett. Véleménye szerint ez okozza az elviselhetetlen bűzt is. Siket Tibor, a műszaki iroda megbízott vezetője elmondta, olyan pályázatot keresnek, amellyel megoldható a probléma, hiszen az árkok lefedése magas költségekkel járna. A muzsikus a csipkesori ügyvédi irodák elbontása iránt is érdeklődött. A polgármester megnyugtatta, nem bontják el.

Csomor Lászlóné kifogásolja, hogy a Luther utcán és környékén rengeteg lakatlan és gondozatlan ház van. A polgármester elmondta, már sokan jelezték a polgármesteri hivatalban ezt.

– Először felszólítjuk a tulajdonost, majd ha ezután sem reagál, sajnos a közfoglalkoztatottaknak kell rendbe tenni a ház előtti területet – tette hozzá Farkas Éva Erzsébet.

Az idős asszony arról is érdeklődött, mi a teendő, ha a szennyvízcsatornázás után az utcai fák kipusztultak. Azt kapta válaszul, hogy Baranyi Katalint, a város főkertészét kell megkeresni ez ügyben, hiszen ő tud segíteni. Emellett a hangos aknafedőkre és a büdös csatornákra is panaszt tett a Luther utcában élő hölgy. Siket Tibor elmondta, városszerte problémát okoznak a zajos fedők, azonban remélhetőleg az év folyamán megoldják ezeket és a bűzre is megoldást jelent majd az elkopott gumitömítések cseréje.

Kaskötő Gizella, a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület programfejlesztő igazgatója a sok kóbor kutya miatt szólalt fel. Véleménye szerint Honvédban még több van, mint bárhol máshol. Felajánlotta, hogy abbl a pályázati pénzből, amelyet nyert az egyesület, segíteni tudnak az ivartalanításban. A polgármester elmondta, a gyepmester kedden rendőri kísérettel mérte fel a helyzetet és gyűjtötte be az állatokat.