Hírek

Jutalmazták Henrietta Patás angyalait

Albert Barbara – Makó


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara hirdette meg a Gazdálkodj okosan országos pályázatot. A beérkezett munkákat egyetemi oktatókból álló zsűri értékelte és az első három helyezett ösztöndíjat, míg a különdíjasok nyelvvizsga lehetőséget kaptak. A jutalmat csak akkor kapják meg a pályázók, ha felvételt nyernek a karra. A díjátadót április végén rendezték meg.

– Patás angyalok címmel írt pályázatom a terápiás lovak fontosságáról szólt. Többek között megemlítettem, milyen a jó terápiás ló, hogyan válhat azzá. Az esetet egy konkrét példával, Adrián történetével támasztottam alá – árulta el Henrietta.

A végzős diák mindenképpen olyan témát akart bemutatni, ami a pályázati kiíráson túl lovakkal, empátiával kapcsolatos. A dolgozat céljai közt szerepelt, hogy felhívják az emberek figyelmét a terápia fontosságára, támogatására. Sajnos a legtöbb esetben a beteg gyerekek szülei nem engedhetik meg maguknak az ezzel járó kiadásokat.

– A felkészítést Bereczkiné Kovács Erzsébetnek köszönhetem, aki sokat segített a pályamunkám megírásában. Nagyon hálás vagyok a támogatásáért. Örülök, hogy II. helyezett lettem – mondta a makói lány.

Henrietta az SZTE Mezőgazdasági Kar mezőgazdasági mérnök szakára jelentkezett Hódmezővásárhelyre. Többször hallgattak vendégtanároktól előadásokat és nagyon megtetszett neki az ottani oktatás.

– A továbbtanulásomhoz a jó alapokat és a kellő motivációt a középiskolámnak köszönhetem – tette hozzá.

Egyébként a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolából még egy másik tanuló is indult a pályázaton. Horváth Máté a takarmánybiztonságról írt, de nem ért el helyezést.