Hírek

Sok bajt okoznak a motorosok

Gajáta Fanni – Makó


Az 5. választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sorozata. Először Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amelyek a közeljövőben megvalósulhatnak a városban. Marosvári Attila képviselő pedig összefoglalta, mi történt az őszi fórum óta. Elmondta, a sok gondot okozó platánfák rehabilitációja megkezdődött, várhatóan idén újabb egyedeket vágnak ki.

– Az alpolgármesternek egy több mint 30 tételes listát adtam át, amelybe kisebb és nagyobb problémákat írtam fel. Például rossz minőségű utak és járdaszakaszokat jegyeztem fel – mondta el a képviselő. – Már évek óta húzódik a Nagyér sétány gyalogútjának vagy a Verebes utca útburkolatának javítása. De rengeteg utcát lehetne felsorolni még.

Marosvári Attila választókerületében a legnagyobb beruházás az Erdei Ferenc téri sporttelep megújulása. Erre az építkezésre egy panasz is érkezett. Kovács Lajosné a Dobsa utca küldöttje elmondta, az építkezés miatt megnőtt a teherautó forgalom, ami nem lenne baj. Azonban a járművek szinte átszáguldoznak az utcán. Ennek okán az ott élők féltik az épségüket. Czirbus Gábor alpolgármester megnyugtatta az idős asszonyt, hogy felkeresi az építők főnökét és megbeszéli vele a problémát. Hozzátette: jelenleg a törmelékek elhordása zajlik, de legkésőbb nyár végéig megszűnik a teherforgalom.

Jenei Sándor a Hunyadi utca miatt érkezett. Elmondta, az út menti csatornákat képtelenség takarítani, így egy esetleges dugulás sokba kerülhet a városnak. Emellett a segédmotorosokra is panaszt tett. Véleménye szerint egyre drasztikussá vált a helyzet. Farkas Éva Erzsébet megnyugtatta, hogy írásban jelzik ezt a rendőrségnek. A Hunyadi utcai hibákat látják, jelenleg forrást keresnek a javításra.

A Kelemen László utcában is gondot okoznak a motorosok. Igaz László elmondta, amióta a 30-as korlátozó tábla lekerült, motorversenyeket rendeznek a fiatalok. Marosvári Attila azt válaszolta, az ott élők kérték, hogy a sebességkorlátozás szűnjön meg, illetve a fekvőrendőröket is ők vitették el. A polgármester hozzátette, írásban jelzik a hatóságoknak a problémát.  

Mándoki Ferenc többször is szót kért: többek között elmondta, ellenzi a piac és a könyvtár megújulását, illetve véleménye szerint nem kell a Rákosi úti kereszteződésbe körforgalom – ésszel kell vezetni. Hozzátette, hogy Honvéd városrész fejlődését díjazza, azonban az ott élőkkel beszélt, akik szerint nem kell felújítani a járdákat.