Hírek

A 182-es a városi tévé adása

Gajáta Fanni – Makó


Még 2014 novemberében szűnt meg a Makói Városi Televízió analóg sugárzása, azonban kábelen és digitális set top box-szal ugyanúgy fogható volt a városi tévé. Kisistók Tímeától, a Makói Városi Televízió ügyvezetőjétől megtudtuk, a tavaly két szolgáltatóval is felvették a kapcsolatot – az Invitellel és a T-Home-mal.

– Tavaly áprilisában indítottuk el a honlapunkat, így akik nem tudták fogni az adásunkat, azok interneten keresztül visszanézhették a műsorainkat. Ezzel egy újabb nézőréteget sikerült kiszolgálnunk, hiszen számítógépeken és okos telefonokon keresztül a fiatalok vették igénybe – mondta el az ügyvezető. – Azonban azokat sem szerettük volna elveszíteni, akik esténként leültek a tévé elé, hogy megnézzék a híradónkat. Ezért is kezdtük el a tárgyalásokat.

Május 2-tól immáron az Invitel IPTV alapcsomagjaként elérhetővé vált a városi televízió adása Makón és térségében. Ez sem a televíziónak, sem a nézők nem jelent költségnövekedést. Az utóbbit Horváth Csaba, az Invitel Távközlési Zrt. szegmens menedzsere is megerősítette: az előfizetés díjai nem növekednek meg azzal, hogy a Makói Városi Televízió is bekerült a csomagba.

Várhatóan idén júliusára a T-Home előfizetői számára is elérhető és nézhető lesz a városi televízió.