Hírek

Bekötött szemmel is vetélkedtek a bölcskorúak

Albert Barbara – Makó


Már évek óta megszervezik a Bölcskorúak vetélkedőjét, melyen rendkívül nagy érdeklődéssel vesznek részt a nyugdíjasok. Az idei évben a vetélkedő fő témája elsősorban a „Hírös Makaiakhoz” kapcsolódott.

– Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nyugdíjas korosztályra. Ennek köszönhetően szinte első intézkedéseink közé tartozott, hogy minden évben 5 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg a 70 év felettieket. A képviselő-testület 5 millió forinttal támogatja a nyugdíjas klubokat. Idén a parlamentbe szervezünk látogatást – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

A nyugdíjasok nagyon élvezték a megmérettetést és igyekeztek, hogy minden feladatot sikeresen teljesítsenek.

Volt mit, hiszen nem csak hírös makaiakat kellett ismerniük, hanem akadt olyan feladat is, melynél bekötött szemmel írtak a  táblára, kiskanállal egyensúlyoztak pingponglabdát, vagy éppen ízeket ismertek fel.

– Nagyon örültünk, hogy újra megrendezték a vetélkedőt. Idősek vagyunk, de szeretünk játszani. Nemcsak arról szól, milyen helyezést érünk el, hanem a lényeg, hogy együtt vagyunk, nevetgélünk. Felosztottuk egymás között az anyagot és szinte kapásra mindent tudtunk – árulta el Kabai Lajosné, a Nefelejcs Népdalkör vezetője.

A vetélkedő jó hangulatban zajlott, mindenki jót szórakozott.