Makó

Bemutatták a makói sport képeskönyvét

Albert Barbara – Makó


Több, mint egy évnyi fotóválogatás után jött létre a mintegy 700 képet tartalmazó, 396 oldalas kötet. A könyv a város 28 sportágát mutatja be.

– Minden sportágnak van egy bevezető szövege, amely a történetét írja le. A kötet három alappillére: a kézilabda, a labdarúgás és a harcművészetek – árulta el Halász Tamás főszerkesztő.

A legrégebbi fotó 1909-es és a makói levéltárból származik. A források nagy része a makói sportmúzeumból, a makói levéltárból, illetve magángyűjtőktől származik.

– Valószínű ez az első kötet az országban, mely egy város teljes sportéletét feldolgozza, tehát egyedülálló. Bízom benne, hogy hatalmas élményt jelent azoknak, akik a kezükben tartják a kötetet. Köztudott, hogy Makónak volt sportmúltja, van jelene és azon dolgozunk, hogy legyen jövője is. Az önkormányzat megtesz mindent, hogy a város sportéletét életben tartsa – fogalmazott Czirbus Gábor alpolgármester.

A könyv megvalósításában közreműködött Halász Tamás főszerkesztő mellett Forgó Géza, Kovács Sándor, Márton Imre, Ménesi Gábor, Molnár László és Zeitler Ádám.