Hírek

Mégis együttműködne Gyurcsány a Jobbikkal

Gyurcsány Ferenc szerint természetes átjárás kizárólag a Fidesz és a Jobbik között van. „A Fidesz-képviselők egy része ülhetne akár a Jobbikban is” – jelentette ki.

A napokban egy kaposvári lakossági fóruma alkalmából azonban a sonline.hu-nak arról beszélt, hogy a kétharmad lebontása érdekében hajlandó lenne akár a Jobbikkal is összefogni. A DK elnöke most azon kijelentéseit próbálta kimagyarázni, hogy „bekövetkezhet tehát az, amire nem gondolt Orbán Viktor, hogy a centrális erőtér fölött létrejöhet a bal- és jobboldali összefogás” – írja a Magyar Idők.

Az Echo Tv közzétette a kaposvári lakossági fórumon elhangzottak felvételét. Itt Gyurcsány arról beszél, hogy őt nagyon zavarja, ha valakit pusztán azért bántanak, mert más a vallása, a hite, a származása, és a Jobbikban erős ez a vonulat. Majd úgy folytatja: „…ezért amíg én vagyok a DK elnöke, addig én nem fogom megengedni, hogy a DK a Jobbikkal politikai szövetségre, együttműködésre lépjen, amíg nem válik teljesen vállalható, valamilyen mérsékelt párttá. De ha azzá lesz, azzal nekem nincsen bajom. Hát, lehet, hogy lehet kutyából szalonna, nem?”

Itt az Echo Tv felvétele: