Hírek

Kitüntetéseső a makói városnapon

Korom András – Makó


A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek kórusa énekével kezdődött ma délelőtt a városháza nagytermében a városnapi ünnepi testületi ülés.

Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepi beszédében idézte fel Makó újratelepítését követően az akkor helybeliek erőfeszítéseit: „Az európai érdekek csatáztak, miközben a makóiak föltörték a földeket, kihajtották a csordákat a legelőre, szántani, vetni, aratni kezdtek, majd elmondta, nem csak egykoron, de ma is jelen vannak azok az emberek, akik értékes életet élnek, s nem csak a város, de a közösség meghatározó személyiségei. Őket a széles látókör, a bátor helytállás és a tudományokban, művészetekben való jártasság és kitartó tevékenység jellemzi – mondta.

Majd köszöntője után adta át az idei városi elismeréseket.

Makó Városért Emlékplakett díjat (s a vele járó oklevelet és 150 ezer forint pénzjutalmat) vehetett át az 1994-ban alapított, azóta számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült Csikota József és zenekara, Tóthé Döme Mária, a Maros Táncegyüttes művészeti vezetője és Tatár István matematika-fizika szakos pedagógus.

A Makó Város Emlékérme kitüntetésben részesül, közszolgálatért: dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margit közjegyző, a megyei Közjegyzői Kamara elnöke, nevelésügyéért: Oros Károly (posztumusz) az elismerést fia Oros Gergő és felesége Orosné Spák Hedvig vette át, Budainé Keczer Csilla (posztumusz), az elismerést fia Budai András vette át, közművelődéséért: Gábor-Nagy Árpád és az ifjúsági fúvószenekar, egészségügyéért: dr. Kiss Ivánka gyermekorvos, sportjáért: az 1961/62-es férfi kézilabda csapat (az elismerést Benkő Béla, Berki István és dr. Stenszky Miklós vette át, szociális gondoskodásáért: Kómárné dr. Nagyfalusi Mária család- és üzemorvos, a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja vezetője.

Az ünnepi ülése köszöntötte a város nevében Farkas Éva Erzsébet (távollétében Sánta Sándort Makó díszpolgárát, aki nemrégiben kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetést és a jelenlévő Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatót, aki a Honvédelem kitüntető cím II. fokozatát kapta.

Az ünnepi ülés zárásaként a Bartók iskola vonos kamarazenekar játszott.

További képeink az ünnepi ülésről a galériában láthatók.