Hírek

Urbán Gyöngyinek segített a polgármester

Gajáta Fanni – Makó


Urbán Gyöngyi családjánál járt Farkas Éva Erzsébet. Ahogy a polgármester megígérte az Angyalsóhaj Alapítvány alakuló ülésén, a nehéz sorsú családnak segít elsőként. Többször is írtuk, Urbán Gyöngyi egyedül neveli súlyos beteg kislányát, Csonka Krisztinát és az egészséges Noémit.

– Alig másfél héttel ezelőtt volt egy újabb komolyabb műtéte Krisztinának: a gerincvelő tágulatát orvosolták és a kisagynál az agyvíznél találtak problémát. Emellett kiújult a cisztája a mellkasában, de arra a műtétre még várni kell – tudtuk meg az anyukától. A rossz hírek mellett azonban jóval is tudott kecsegtetni Gyöngyi. – Kriszti nagyon szeret focizni, nemrég fel is mérték a tudását. Azt mondták, várják a csapatba. De először túl kell esni egy műtéten.

Farkas Éva Erzsébet 10 ezer forinttal – ebből 8 ezer forint az Erzsébet-utalvány – támogatta a családot. Ahogy az Angyalsóhaj Alapítvány alakuló ülésén elmondta, éves cafetéria juttatását felajánlja egy családnak.

– Ez csak egy töredéke annak a segítségnek, amelyet nyújthatok. Bízom benne, hogy egyre több makói fog csatlakozni a kezdeményezéshez – mondta az átadás után a polgármester. – Abban, hogy ki kapja, segítséget kérek az Egyesített Népjóléti Intézmény munkatársaitól, dolgozóitól, illetve olyan civil szervezetektől, akik hasonló tevékenységet folytatnak.