Makó

Rekordkísérlet a makói iskolákba

Gajáta Fanni – Makó


Egészségnappal egybekötött Guinness-rekord kísérlet is volt csütörtök délelőtt a makói József Attila Gimnáziumban. Nem csak a JAG tanulói vettek részt az ÁNTSZ által meghirdetett kézmosási rekord megdöntésén, hanem a SZIGNUM és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének diákjai is.

A József Attila Gimnáziumban az ötödik, a hatodik és a hetedik osztályosok vettek részt a Guinness-rekord megdöntésén. Fábján-Nagy Mária, a gimnázium biológia-kémia-földrajz munkaközösség vezetője elmondta, a részvétel ötlete azért is merült fel, mert az intézmény a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája.  

– Tulajdonképpen a kézmosásoktatásról szól ez a tanítási óra. Egy PowerPointos bemutató által egy instruktor fogja levezetni a programot, majd a végén egy csoportos kísérlettel fogjuk modellezni, hogy miért is fontos, hogy kezet mossunk – avatott be minket a rekordkísérlet megkezdése előtt a pedagógus.

– Azért fontos a kézmosás, hogy ne legyen baktérium a kezünkön. Nem csak akkor mosok kezet, amikor koszba nyúlok, hanem bármikor, amikor például eszek – mondta Földesi Tamás. Uracs Dorka szerint azért is fontos a tiszta kéz, hogy ne legyünk betegek. – Jó ötlet, hogy megmutatják, hogyan is kell helyesen kezet mosni – tette hozzá Dorka.