Hírek

Makói politikus is kapott ingyenes bérletet

Gajáta Fanni – Makó


Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. jogásza és ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót ma reggel Makón. Mint elmondta, tavaly év végén robbant ki a szegedi parkolási botrány, amely szerint közel 100 millió forint értékben adtak politikusoknak, közéleti szereplőknek, illetve politikusokhoz köthető személyeknek ingyenes, kombinált bérleteket 2006 és 2012 között. Az ügyben újabb fejlemény született. Kiderült, makói politikusnak is jutott az ingyenes parkolási bérletből éveken keresztül.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem politikai ügy, hanem büntetőügy és jelenleg is folyik a nyomozás – emelte ki a jogász. – Két dolog miatt érkeztem Makóra: az egyik, hogy Szeged bajban van és pénzre van szüksége. Közéleti személyként szeretnék segíti a városnak. A nyilvánosságra hozott lista alapján azt látjuk, hogy Makóra is jutott az ingyenes, kedvezményes bérletekből. Név szerint Gazdag János, országgyűlési képviselőnek.

A makói politikus 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is kapott szegedi parkolási bérletet. Szabó Bálint szerint ennek az ügynek több problémája van. Elsőként azt hozta fel, hogy Gazdag János makói politikusként nem volt jogosult erre. Emellett az említett időszakokban a politikus nem volt tagja a magyar országgyűlésnek. Azonban abban a három évben Botka Lászlóhoz volt köthető volt Gazdag János: a megyei pártelnöke helyettese volt a makói politikus. Így azonban tiltott pártfinanszírozást lehet feltételezni.

– Arra szeretném felkérni Gazdag Jánost vagy a makói MSZP Szervezetet, hogy ha a politikus személyesen kapta a bérletet, akkor haladéktalanul fizesse be Szeged Város Önkormányzatának kasszájába a jogtalanul felvett parkolási bérlet árát. Ha a párt kapta, akkor ők térítsék az egy-másfél millió forintot.

* * *

Gazdag János, akit telefonon értünk el, azt mondta, hogy hülyeségre nem kíván reagálni.