Hírek

Gaál Györgyi nyerte a makói fotópályázatot

Korom András – Makó


Négytagú zsűri: Dömötör Mihály fotóművész (elnök) Halász Tamás, a Makó Annó könyvsorozat kiadója, Karsai Ildikó grafikusművész és Orbán Imre értékelték a városnapi, Galamb József emléke előtt tisztelgő fotópályázatra 16 alkotó 45 munkáját. Mint azt a Hagymaház Galéria ma délutáni immár 187. kiállítás (egyben a 15. városi fotópályázat) megyitóján Dömötör Mihály hangsúlyozta, az idén olyan erős mezőny jött észre, hogy a zsűri úgy döntött, valamennyi képet kiállítja.

– Az alkotók rendkívül sokoldalúan, komolyan és vidáman ábrázolták a megadott témát, azaz az ember és a járművek viszonyát, hiszen a képeken megjelennek az idősek, a gyerekek, de még talicskasofőr is – mondta, majd Karsai Ildikóval közösen adta át az elismeréseket.

I. díjat kapott Gaál Györgyi (Of road fesztivál), II. Kátai Tamás (El), III. Radó Hájas Dóra (Nagy feladat), IV. Naszradi András (Nyolc henger, majd szét vet az erő), V. Varga Zoltán (Fejtetőn a világ).

Dicséretben részesült: Mágori Dániel (A sofőr is gyermek, avagy volt egyszer egy Datsun-om), Kréz Tibor (Szerelem), Kis Lajos (Elhagyatva I.), Görbe Anita (Vízszállítmány), Maruzs Gabriella (Menni kéne), Sipos István (Ugye, akkor hazaviszel?).

Eredményes részvételélt oklevelet kapott: Szűcs Norbert (Kikelet), Kurucsai Zoltán (Valahol Európában), Bunda Gábor (Második otthon), Lóczi Gábor (Hej, muskátlis ablak) és Viseráczki András (Traktorzúgással ébred a táj).