Hírek

600 palántát kapott Magyarcsanád

Gajáta Fanni – Magyarcsanád


Nem először működött együtt a magyarcsanádi önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Többször is ajánlottak fel ruhaneműket és tartós élelmiszert a rászoruló családoknak. Azonban most egy teljesen más ügy mellé állt a szervezet.

– A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola felajánlott különféle zöld palántákat. Úgy gondoltuk, hogy továbbítjuk a magyarcsanádi önkormányzat részére, így azokat közmunkaprogramban tudják majd felhasználni – mondta el Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője.

A palánták a nemrégiben elkészült fóliasátorban kapnak helyet. Farkas Jánostól, a község polgármesterétől megtudtuk, hogy a vízellátás most oldódott meg, így idén már olyan növényeket ültethetnek oda, amelyeket a község konyhájában felhasználhatnak.

– A magyarcsanádi főzőkonyha jelenleg a helyi és az apátfalvi óvodának főz, illetve a szociális étkeztetésben résztvevőket lát el. Emellett a magyarcsanádiaknak is tudunk biztosítani ételt. Közel 300 adag ételt készítenek el naponta – tudtuk meg a polgármestertől.

Andruskóné Molnár Ibolya, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola gyakorlati szakoktatója elmondta, kétféle paradicsomot és paprikát, fejes-, és kelkáposztát és zellert is vittek Magyarcsanádra. Az intézmény tankertjében termelt palántákat a diákok ültették és gondozták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.