Makó

Zajos sikert arattak a pincében

15-30 éves problémákban kérték a város segítségét Toldi János települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet ma esti az Alföldvíz Lonovics sugárúti épülete pincéjében rendezett lakossági fórumán.

Korom András – Makó

A több mint 50 érdeklődő előtt elsőként a polgármester ismertette a város már több lakossági fórumon és különféle sajtótájékoztatókon, valamint a testületi üléseken is ismertetett fejlesztési terveit. Így elmondta, hogy a Hagymatikum bővítésénél a telek beépítettsége miatt nem lehet újjáépíteni az egykori 50 méteres medencét, így csak egy 33 méteres készülhet, illetve családbarát elemekkel bővítik, így készül egy a jelenlegihez képest kisebb kupola is. Megépül a Makó-Maroslele-Vásárhely kerékpárút, a Honvéd rehabilitációjára rendelkezésre álló közel egymilliárdos keret csak leszakadó városrész felzárkóztatásra fordítható. Szólt a könyvtár és a piac, a Csipkesor, valamint az ipari park fejlesztéséről is.

Toldi János, a körzet települési képviselője pedig az eddig, a választókörzetben végzett munkájáról számolt be. Így kiemelte a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen lezajlott fejlesztéseket, azaz a játszótér megújítását, valamint a C/3 és a C/5 mögötti járda megépítését és az azt követő parkosítást.

A fórum nagyobbik részében azonban a felszólalók 15-30 éve megoldatlan problémákkal szembesítették a csupán másfél éve dolgozó új városvezetést, illetve a korábban folyamatosan ellenzékben dolgozó Toldi Jánost.

DSC_1766A Fűrész utcában lakó Czagány Mihály 27 éves a vízelvezetéssel kapcsolatos panaszát mondta el ismét, illetve arról panaszkodott, hogy az utca egy részében nincs is járda. A Liget utcában élő Sárkovicsné Takács Mariann, a Liget utca 36-40. szám előtt beszakadt útburkolatról szólt, s arról panaszkodott, hogy dübörögnek a csatornafedők az autók alatt. Siket Tibor, a műszaki osztály megbízott vezetője elmondta, hogy a csatornázás kivitelezője felmérte a munkálatok után keletkezet hibákat, s a forgalmasabb utcákon. S azokat garanciában hamarosan kijavítják.

httpss://www.youtube.com/watch?v=LV_TMIHo8iw

Sánta Erzsébet arról panaszkodott, hogy a lakatlan Mikes Kelemen utca 9. szám előtti járdát teljesen felverte a gaz, a portán álló fák mélyre nőtt ágai alatt pedig már nem lehet csak az úttesten. A városvezetés megígérte, hogy felszólítják az ingatlan tulajdonosát, szüntesse meg ezt a problémát. Váczy Józsefné azt kérte, vágják kisebbre a bokrokat a Lonovics sugárút és a Tinódi utca találkozásánál, mert a sűrű növényzettől nem lehet belátni a kereszteződést. Farkas Éva Erzsébet azt mondta, hogy ez ügyben a főkertész intézkedését kéri.