Hírek

Tükröt kap a Szép és a Teleki utca

Gajáta Fanni – Makó


Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gáspár Sándor választókerületi képviselő tartott lakossági fórumot szerda este a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Először a polgármester mutatta be a jövőbeli makói fejlesztéseket, így szó esett a piacról, a fürdőről és a Makovecz-könyvtárról is. Utóbbinak akár már októberben lerakhatják az alapkövét.

Gáspár Sándor elmondta, hosszú betegsége után újra sikerült munkába állni, így elkezdte felméri a bajokat a területén. Még mindig sok gondot okoznak a járdák és a csatornázás utáni fellépő hibák. Bejelentette, hogy képviselői alapjából egy közlekedést segítő tükröt helyeztet el a Szép utca – Teleki László utca végére. A Sovány utcai hiányzó táblát is pótoltatja. Emellett megkérte Nagy Nándort, a Városgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjét, hogy nézzenek rá a Teleki Blanka utcai temető melletti árokra, mert az nagyon elhanyagolt.

Mindössze két érdeklődő szólalt fel, a többiek inkább négyszemközt beszéltek a polgármesterrel és a képviselővel is.

Kiss Pál a Szép utca – Almási utcai kereszteződést kritizálta. Szerinte túl közel van ahhoz a gyalogátkelőhely, így a kikanyarodást életveszélyessé teszi. A piaci fejlesztések kapcsán azt kérdezte, hogy lesz-e olyan zárt rész, ahol a hentesárut árulhatják majd. Nagy Nándor azt válaszolta, hogy külön pavilon erre a célra nem lesz, de olyan placcot tudnak biztosítani, ahol árulhatják a portékáikat az eladók. Kovács Sándor képviselő kiemelte, a szabályokat, amelyek erre vonatkoznak most is és a jövőben is be kell tartaniuk az árusoknak.

Kelemen Ferencné a nőgyógyászati-szülészeti osztályról kérdezett. A polgármester csak azt tudta elmondani, amit már Nagy Jenő, a makói tagkórház vezetője is elmondott a legutóbbi testületi ülésen: az osztály működése zavartalan marad, a nyugdíjba vonuló orvosok helyére új szakembereket keresnek.