Hírek Makó

Szentpéteri Csillával alkottak a diákok

 

Projektzárót rendeztek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény tanulói számára. A rendezvényen jelen volt Szentpéteri Csilla is, akinek átirataira, zeneszámaira alkottak a gyerekek.

Gajáta Fanni – Makó

Második alkalommal alkottak a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény diákjai Szentpéteri Csilla zongoraművész átirataira és saját szerzeményeire. A tanulóknak négy őselemet kellett megjeleníteniük a műveikben.

– Elsősorban azokat a számokat használtuk fel, amelyben a tűz, a víz, a föld és a levegő is valamilyen módon kapcsolatban áll – árulta el Nadobán Zsuzsanna tanító nő. A gyerekeknek a kreativitásukat kell használniuk a zenék hallgatása közben.
A Korona Szálló rendezvénytermében rendezett projektzáró alkalmából a negyedikes tanulók bemutatták a tanároknak, családtagoknak, hogyan is zajlik ez a folyamat. A gyerekek, ahogy meghallották Szentpéteri Csilla egyik művét, azonnal dolgozni kezdtek. A csoportoknak különböző mondatokat kellett írniuk az őserdőről. Így születtek kijelentő, kérdő és felszólító mondatok is, illetve voltak, akiknek alkotniuk kellett ebben a témában. A gyerekek segítségükre sietett a zongoraművész is: mindegyik csoport kapott egy-egy jó tanácsot tőle.
Nem csak rajzok és különböző gondoltak születtek, hanem táncmozdulatok és dalok is. Kubát Réka az előbbit részesítette előnybe. Saját maga találta ki a koreográfiát a Beteljesült álom című darabra.

– Ez arról szól, hogy megvalósítottam azt, amire már kicsi korom óta vágytam. Ezt tánccal mutatom be – avatott be a részletekbe Réka. Hozzátette, hogy egyik nagy álma már teljesült, hiszen szeptembertől a Magyar Táncművészeti Főiskola növendéke lesz. – Az ötödik osztályt már ott fogom folytatni.

Nadobán Zsuzsanna elmondta, továbbra is szeretnék folytatni a közös munkát Szentpéteri Csillával. Jövő tanévtől már első osztálytól bevezetik, hogy a tanulók a zongoraművésznő darabjaira alkothassanak.

navigate_before
navigate_next