Makó

Nem bukkantak feketevágás nyomára

Korom András – Makó


Elterjedt a városban, hogy egy (névtelen) bejelentést követően a helyi Kossuth Szövetkezetnél tartottak helyszíni ellenőrzést még a múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai. A bejelentés arról szólt, hogy a szövetkezetben feketén vágtak szarvasmarhát.

Valóban volt bejelentés illegális vágás gyanúja miatt – erősítette meg érdeklődésünkre az információt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata, mely közölte: az ügyet Hódmezővásárhely Járás Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vizsgálta ki, nem a NÉBIH. A bejelentés azonban alaptalannak bizonyult, a helyszíni ellenőrzés nem tárt fel illegálisan levágott, közfogyasztásra szánt tevékenységet, így büntetést sem szabtak ki.

Azt már portálunk derítette ki, hogy az ellenőrzés a Királyhegyesi úti tehenészetet működtető Hagymakertész Kft-nél történt, s a szakhatóság munkatársai mindent rendben találtak.

– Tájékoztatott a telep vezetője az ellenőrzésről – mondta portálunknak Forrai Sándorné, a Hagymakertész Kft. ügyvezetője. Hozzátette: nem is emlékszik arra, hogy hasonló feljelentés volt-e ellenük. Igaz – tette hozzá – az utóbbi időben nagyon megváltozott a világ. A kft. már csak a Királyhegyesi úti tehenészetét üzemelteti, a Rákosi útit bérbe adták.