Hírek

Évtizedes hibákra panaszkodtak

Korom András – Makó


A több mint 50 érdeklődő előtt elsőként a polgármester ismertette a város már több lakossági fórumon és különféle sajtótájékoztatókon, valamint a testületi üléseken is ismertetett fejlesztési terveit. Így elmondta, hogy a Hagymatikum bővítésénél a telek beépítettsége miatt nem lehet újjáépíteni az egykori 50 méteres medencét, így csak egy 33 méteres készülhet, illetve családbarát elemekkel bővítik, így készül egy a jelenlegihez képest kisebb kupola is. Megépül a Makó-Maroslele-Vásárhely kerékpárút, a Honvéd rehabilitációjára rendelkezésre álló közel egymilliárdos keret csak leszakadó városrész felzárkóztatásra fordítható. Szólt a könyvtár és a piac, a Csipkesor, valamint az ipari park fejlesztéséről is.

Toldi János, a körzet települési képviselője pedig az eddig, a választókörzetben végzett munkájáról számolt be. Így kiemelte a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen lezajlott fejlesztéseket, azaz a játszótér megújítását, valamint a C/3 és a C/5 mögötti járda megépítését és az azt követő parkosítást.

A fórum nagyobbik részében azonban a felszólalók 15-30 éve megoldatlan problémákkal szembesítették a csupán másfél éve dolgozó új városvezetést, illetve a korábban folyamatosan ellenzékben dolgozó Toldi Jánost.

A Fűrész utcában lakó Czagány Mihály 27 éves a vízelvezetéssel kapcsolatos panaszát mondta el ismét, illetve arról panaszkodott, hogy az utca egy részében nincs is járda.

Sárkovicsné Takács Mariann a Liget utca 36-40 szám előtt beszakadt útburkolatról szólt, s arról panaszkodott, hogy dübörögnek a csatornafedők az autók alatt. Siket Tibor, a műszaki osztály megbízott vezetője elmondta, hogy a csatornázás kivitelezője felmérte a munkálatok után keletkezett hibákat, s a forgalmasabb utcákon. S azokat garanciában hamarosan kijavítja.

Sánta Erzsébet arról panaszkodott, hogy a lakatlan Mikes Kelemen utca 9. szám előtti járdát teljesen felverte a gaz, a portán álló fák mélyre nőtt ágai alatt pedig már nem lehet csak az úttesten. A városvezetés megígérte, hogy felszólítják az ingatlan tulajdonosát, szüntesse meg ezt a problémát. Váczy Józsefné azt kérte, vágják kisebbre a bokrokat a Lonovics sugárút és a Tinódi utca találkozásánál, mert a sűrű növényzettől nem lehet belátni a kereszteződést. Farkas Éva Erzsébet azt mondta, hogy ez ügyben a főkertész intézkedését kéri.

A Bajcsy lakótelepen élő Naszradi András dicsérte a város eddigi erőfeszítéseit, majd azt mondta, hogy a garázsa és az úttest közötti terület úgy megsüllyedt, hogy az autója már fennakadt azon egyszer. Kérte ez ügyben már Toldi János segítségét, majd úgy volt, hogy maga betonoztatja le ezt a részt. Mégis elállt ettől, mert tudja, hogy közüzemi vezetékek futnak ezen a szakaszon. Most arról érdeklődött, hogy kié a bejáró?

A felszólalásokból kiderült, hogy a körzet több részén élők is panaszkodnak a megsüllyedt járdák, eltömődött átereszek és felázó falak miatt. A város minden egyes panaszt megpróbál orvosolni. De akadt olyan felszólaló is aki a város színes kulturális életét, ezen belül kifejezetten a zenepavilon műsorait köszönte meg.

Farkas Éva Erzsébet polgármester azonban elmondta, hogy ezen a fórumon is olyan panaszokkal szembesülnek, melyeket az előző városvezetés évtizedek alatt sem oldott meg, a mostani városvezetés pedig csak másfél éve állt munkába, s az anyagi lehetőségeihez képest igyekszik azokat fokozatosan orvosolni.