Makó

Bérlőt keresnek a Korona éttermére

Korom András – Makó


Május 13-ig várják a makói városháza innovációs és városfejlesztés iroda vagyoncsoportjánál azok pályázatát, akik szeretné bérbe venni a Korona éttermét és konyháját. Az összesen 826 négyzetméteres vendéglátóipari egység, ahol egykor Fátyol Misi és zenekara is játszott, a város centrumában, a Hagymatikum közelében igencsak jó helyen van.

Csakhogy eddig nem nagyon volt szerencséjük a bérlőinek és a városnak sem. A legpatinásabb vendéglátó helyiségét az eltelt évtizedek során többen is kibérelték már üzemeltetésre, de a 826 négyzetméteres étterem, konyha és kiszolgálóhelyiségek bérleti díját senki sem bírta kigazdálkodni – mégpedig a horribilis fűtési díj miatt.

A legutóbbi bérlőnek tavaly év elején mondott fel a város, miután az tetemes, 11,5 milliós bérleti díj hátralékot halmozott fel. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint annak, azaz a Vivin Consulting Kft-nek havi százezer forint volt a bérleti díja. S az utolsó bérlőnek emellett a havi egymilliós rezsit is ki kellett volna termelnie.

Tavaly nyáron a Városgazdálkodási Nkft. üzemeltetésébe adja – térítésmentesen – az önkormányzat a Koronát, hogy az abban kávézót működtethessen. Most szeretnék, az ismét étterem is lenne. Igaz a leendő bérlőnek számítania kell arra, hogy a Glorius és a mellette lévő Kalász étterem é a Roccó is visz konyhát.