Gajáta Fanni – Apátfalva


Délelőtt az apátfalvi óvodások gyűjtötték a szemetet, délután pedig az ifjúság és a felnőttek. A Napsugár Baráti Társaság szépkorú tagjai is csatlakoztak az akcióhoz. Őket még a rosszabb időjárás sem tartotta vissza: a Maros-partig meg sem álltak, ahol aztán több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. A társaságoz Apátfalva polgármestere, Szekeres Ferenc is csatlakozott.

– Az utolsó megbeszélésünkön határoztuk el, hogy mi is részt veszünk a Te Szedd országos akcióban. Örömmel látom, hogy akik jelezték a részvételüket, itt vannak – mondta mosolyogva Kovács Józsefné, a Napsugár Baráti Társaság vezetője. – Úgy gondolom, példát mutatunk azoknak, akik szemetelnek. Így láthatják, hogy vannak olyanok, akik vigyáznak a környezetükre és összeszedik az eldobált hulladékot.

Az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagjai is nagy energiával vágtak neki az utcák megtisztításához. Ők is már másodjára vettek részt ezen az eseményen, az előzőn is jól érezték magukat.

– Tavaly is nagy létszámmal voltunk jelen. Utána pedig egy nagyon jó hangulatú ebéddel zártuk a napot, ahogy idén is – árulta el Antal Eszter klubtag.

Bálintné Siprikó Zsuzsától, a Te Szedd akció koordinátorától megtudtuk, hogy a szemétszedők jól megérdemelt jutalmukat a Szigetházban kapják meg: hatalmas adag paprikás krumplit készítettek a résztvevőknek. 

A szemétszedésről készült képeink a galériában láthatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest