Hírek

Kiss Attila maradt a Jobbik makói elnöke

Gajáta Fanni – Makó


Tisztújításokat tartott a makói Jobbik, miután leteltek a 2 évre szóló mandátumok. 2014-ben Kiss Attilát elnöknek, Zeitler Ádámot alelnöknek választották meg a tagok, majd 2015 januárjában Szabó Róbert is csatlakozott az elnökséghez. Az idei tisztújításon újból két év bizalmat kapott Kiss Attila elnökként.

– A tagság létszámához van kötve az elnökség létszáma is. Mivel tagok száma az utóbbi időszakban megduplázódott mind az alapszervezetben és az ifjúsági tagozatban is, így már négy alelnököt tudtunk választani – tudtuk meg Zeitler Ádámtól, az alapszervezet alelnökétől.

A tisztújításon Alföldi Andreát, Molnár Mónikát, Szabó Róbertet és Zeitler Ádámot választották meg alelnöknek a tagok. Korábbi pozíciójában maradhatott Orosné Spák Hedvig, aki az alapszervezetben utánpótlásáért felelős.

– Az Ifjúsági Tagozatban én volt a helyi elnök, azonban erről a tisztségemről lemondtam az egyéb elfoglaltságaim miatt – jelentette be Zeitler Ádám. – Helyemet Tézsla Gábor vette át, az alelnök Olasz Lajos lett.

Az alapszervezet alelnöke a jövőbeli célokra is kitért. Mint elmondta, legfontosabb feladatukként a 2019-es önkormányzati és Európai Uniós választások megnyerése is. A szakmai előkészítő munka mellett a Jobbik képviselőit is meg szeretnék ismertetni a makóiakkal sajtótájékoztatók és szórólapokon keresztül.

2014-ben elkészítették a Návay Lajos-tervet, amelynek az átdolgozása folyamatosan zajlik és a szakmai irányítást Zeitler Ádám végzi. Az Új Návay-terv két verzióval készülhet el: az egyikkel másfél éven belül megismerkedhetnek a makóiak. A másik szakmai anyagokkal kibővített lesz.

A makói Jobbiknál a tagok létszámának bővítése is célfeladatként szerepel.