Hírek

Hanna ismét remekelt

Oláh Nóra – Makó


Az elmúlt hétvégén Szentendrén rendezték meg az I. Országos „Nyitni-Kék” Fuvolaversenyt. A háromnapos nagyszabású eseményen 150 felkészítő tanár mintegy 313 növendéke lépett fel. A résztvevők – születési idejük alapján – hat korcsoportban állhattak a zsűri elé. A nagy létszám miatt egyidejűleg két helyszínen zajlottak a meghallgatások, a helyi zeneiskolában, illetve a városháza dísztermében.

A nemrég portálunkon bemutatott, hetedik osztályos földeáki fuvolatehetség, Szabó Hanna is részt vett a versenyen, felkészítő tanárával, Csikotáné Erdei Eleonórával, illetve zongorakísérőjével, Horváth Andreával. Hanna a 3. korosztályban, a városházi helyszínen mutatkozott be, a 36 korcsoportos induló egyikeként.

A szigorú bíráló bizottság elismert szaktekintélyekből állt. Hannáék mezőnyét Oross Veronika fuvolaművész, egyetemi adjunktus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Dratsay Ákos, a kecskeméti Kodály Zoltán Szakközépiskola fuvolatanára, fuvolaművész, valamint Götzné Vass Mária, a Magyar Állami Operaház fuvolaművésze, a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola fuvolatanára értékelte.

– A reggel 9-től este 9-ig zajló versenyek és értékelések rendkívül gördülékenyen zajlottak. Az egész rendezvénysorozatot a legteljesebb szervezettség jellemezte, noha a részvételi létszám több száz fős volt, hiszen minden versenyzővel több felnőtt (felkészítő tanár, zongorakísérő, szülő) érkezett – árulta el Csikotáné Erdei Eleonóra.

Az erős országos mezőnyben és a magas mércét felállító ítészek előtt bizony nem lehetett egyszerű dolga a Magán Zeneiskola növendékének, ennek ellenére Hanna a díjkiosztó gálán a 2. díjat vehette át. Zongorakísérője, Horváth Andrea korrepetítori különdíjat kapott.

Pihenésre persze most sem jut sok idő, hiszen május 18-án Temesvárra, nemzetközi fuvolaversenyre készül a „nyerő hármas”: Szabó Hanna, Csikotáné Erdei Eleonóra és Horváth Andrea – méghozzá új műsorszámokkal.