Hírek

Egy évet kapott a templomi tolvaj

MH


B. Z. P. még 2014. november 28-án kora délután ment be az egyik szegedi görög-katolikus templomba, hogy onnan értékkel bíró tárgyakat és készpénzt tulajdonítson el. Egy fa feszület segítségével felfeszítette a templom belső üvegajtaját, mire annak két eleme kitört. Ezt követően a vádlott a templomban elhelyezett két persely egyikét a feszület segítségével felfeszítette, az abban talált pénzt eltulajdonította, míg a másik perselyt magához vette, és azzal a helyszínről távozott. A vádlott az utóbbi perselyt a későbbiekben felfeszítette, és az abban talált összeget is eltulajdonította. A lopással 10 ezer, míg a rongálással kár 414 ezer 960 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A vádlott tavaly március 23-án a délelőtt betörte az egyik szegedi katolikus templom egyikik ablakát, majd azon keresztül bemászott  az épületbe. Odabenn összetörte templom perselyét, és abból 10 ezer forintot vett el, valamint egy faszekrény zárját is feltörte, majd annak ajtaját betörte és az abban tárolt Hollóházi vizeskancsót is kivette, végül a magához vett értékekkel távozott. A lopással érintett érték 11 ezer forint, a rongálási kár 27 ezer forint.

A fentieken kívül a vádlott 2014. november 30-án és idén április 15-én is betört egy szegedi patikába, ahonnan különféle gyógyszereket tulajdonított el összesen 21 ezer 434 forint értékben.

A vádlott a fenti bűncselekményeket azért követte el, hogy gyógyszerfüggőségét ki tudja elégíteni.

A bíróság ítéletét a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az jogerős – közölte a Szegedi Törvényszék.