Hírek

Szelfifal is lesz SZIGNUM ballagásán

Szabó Anita – Makó


A jeles napon az általános iskola tanuló virágozzák fel az intézmény termeit, folyosóit és táblai idézetekkel várják a ballagókat. A 12-dikesek testvérei közül azok, akik az intézményben tanulnak – az idén ez 6 diákot jelent- egy darabot fognak előadni. Mivel az idén már nincs a gimnáziumban ballagtató osztály, a hetedikesek és pedagógusaik díszítik a végzősök termét és egy rövid műsor – hangszeres játék, közös ének és búcsúztató gondolatok – keretében adják át azt ünnepélyesen azt a 12.G-nek.

Itt kapnak a végzősök egy szál virágot az útra és a tarisznyát, benne a jelképes útravalóval: bor, hamuban sült pogácsa, só, öt forintos és egy fénykép az iskoláról. A tarisznya valódi kézműves munka, amelyen az intézmény logója található. A ballagók és vendégeik a délelőttön „színre léphetnek”, vagyis színes SZIGNUM feliratos, függönyhatású fal előtt készíthetnek szelfiket. Miután vonulva elbúcsúztak az iskolatársaiktól és az osztálytermektől, a délelőtt szentmisével folytatódik a templomban, amit a ballagási ünnepség követ majd.

A szerenádot ma este rendezik, amelyre gitáros énekekkel készülnek a diákok. A makói pedagógusokat lovas kocsival látogatják meg a 12.G-sek, míg szegedi tanáraikhoz busszal utaznak áta szomszédos városba.

Az idei középiskolai ballagással a SZIGNUM gimnáziumi tagozatának 22 éves története záródik le, az intézmény a továbbiakban magyar-angol kéttannyelvű, 8 évfolyamos általános iskolaként működik tovább.