Hírek

József Attila, modern technikával

Gajáta Fanni – Makó


Sokan voltak kíváncsiak a szerda délután az Interaktív Irodalmi és Művészeti Szalon előadására. Háló Ilona, nyugdíjas magyar-ének szakos általános iskolai tanárnő készített prezentációt József Attila életéről. A nyugdíjas pedagógus elmondta, a tanítás után kapott rá a bemutatók készítésére.

– Amikor még tanítottam, részt vettem egy Powerpoint oktatáson. Nagyon tetszett, azonban akkor még nem volt időm ilyeneket készíteni. Miután nyugdíjas lettem, sokkal többet tudtam vele foglalkozni – árulta el a tanárnő. – A József Attiláról készült prezentációba a költő életrajzát és képeket illesztettem. Természetesen, az odaillő verseket is beletettem.

Ilona tanárként rengeteg anyagot összegyűjtött a költőről, amelyet így be is tudott mutatni. Emellett egy 1980-ban kiadott fényképes könyvben több elfeledett képre is rábukkant.

Geráné Nagy Katalin, a Szikszai György Református Általános Iskola magyar-történelem szakos tanárnője is közreműködött a délutáni előadáson. A pedagógus szerint a modern technikának fontos szerepe van a tanításban is.

– A gyerekeknek sokkal több élményt ad egy ilyen bemutató, hiszen a modern technikához nagyon hozzászoktak. Ma már nem lehet olyan hagyományos órát tartani, mint régen. Most már igénylik a diákok, hogy valamilyen élményt is kapjanak a tanulással együtt – véli a tanárnő.

A bemutatón Tóth Tibor színművész szavalta el József Attila jól ismert verseit.