Makó

Turisztikai központtá alakítanák a Koronát

Gajáta Fanni – Makó


Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az Igazgyöngyök útja Makó című projekt. Elmondta, ez 220 millió forintos pályázati pénzből valósulhat meg, amelyhez a város 5%-os önerőt biztosít. A pályázatnak köszönhetően 15 állomásos túraútvonal, családbarát pihenőhelyek és tematikus játszótér is létrejöhet. A kulturális tematikus útvonalon az érdeklődők megismerhetik a makói örökséget képező képzőművészeti, zeneművészeti, szépirodalomi alkotásokat és turisztikai attrakciókat.

A pályázat lehetőséget ad a Korona Rendezvényház átalakulására is, így itt a tervek szerint egy turisztikai információs központ, ajándékbolt, többfunkciós kiállítóterem, művészeti szalon jöhet létre.

Ez a projekthez kapcsolódik a Szeged-Csanád Egyházmegye templomfelújításai programjához. Ennek köszönhetően több egyházi épület újulhat meg, többek között a Szent István plébániatemplom, a Kálvária-kápolna, a Szent László király plébániatemplom és az Újvárosi református templom. A református ótemető is korszerűsödhet, például információs oszlopot helyeznének el. A Szent István téri parkban interaktív játszóteret alakíthatnak ki, de a Búza-Vásárhelyi utca sarkán is pihenőhelyet terveztek.

GINOP-os pályázat lehetőséget ad a Korona Rendezvényházba 30-46 személyes zarándokszálláshely és egy teakonyha kialakítására. A fejlesztést a makói önkormányzat a Mária Út Közhasznú Egyesülettel közösen tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.