Hírek

Problémás a játszótér kerítése

Gajáta Fanni – Makó


Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertetőjével kezdődött meg a hétfő késő délutáni lakossági fórum. A város első embere bemutatta a városi fejlesztéseket az érdeklődőknek. Szót ejtett a piac megújulásáról, a Hagymatikum családi zónájának felépítéséről és az Igazgyöngyök útja Makón című projektről is.

Ezután Kádár József vette át a szót. A képviselő kiemelte: az elmúlt időszakban járdajavítások, csatornaépítések, illetve azoknak a javítása, karbantartása és tisztítása folyt. Elmondta, az újvárosi posta épületének a tetőjavítása és két lakás megújulása megtörtént a Vásárhelyi utcában. Festésen és apróbb javításokon esett át az újvárosi orvosi rendelő.

– Pályázat híján a teljes felújítás még várat magára – tette hozzá a képviselő.

Problémának nevezhető a Vásárhelyi utcán található játszótér kerítése. Nem csak a képviselő szembesül a kerítésrongálással, hanem az ott élők is. Szabó Zoltánné tette szóvá, hogy hiába javítják meg, festik le azt, gyorsan megrongálják az elemeket.

Kotormán István, a Szikszai György Református Iskola igazgatója már ősszel is egy kéréssel fordult a képviselőhöz. Szeretné, ha a Nagycsillag utca és a Justh Gyula utca között egy zebrát alakítanának ki a balesetek megelőzése érdekében.

– Többször történt már a baj ott – emelte ki az igazgató. A gyalogátkelő mellett sebességkorlátozó tábla kihelyezését is szorgalmazza. Farkas Éva Erzsébet megerősítette, hogy már elküldték a kérelmet a hivatalos szerveknek.

Kovács Mihályné két panasszal is érkezett. Elmondta, hogy a Vásárhelyi utcán a gazdabolttól kezdve életveszélyes a járda. Viszont a kocsmák és a bolt miatt forgalmas a gyalogosút. Kádár József kiemelte: jelenleg nincs olyan pályázati lehetőség, amellyel új járda építhető, de a lehetőségekhez mérten megoldják a problémát.

Az idős asszony a magas szennyvízcsatorna díjat is szóvá tette: véleménye szerint nem igazságos az elszámolás. Példaként a locsolást hozta fel, hiszen az a víz nem kerül a szennyvízbe. A képviselő és a polgármester is megnyugtatta, az Alföldvíz Zrt-nél utánajárnak a lehetőségeknek, illetve összehasonlítják a díjakat a környező településekével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.