Hírek

50 felett is könnyen megy az 50

Szabó Anita – Makó


Mindhárom sportos férfi a SZIGNUM dolgozója és életük szerves részét képezi a mozgás. Ebben az esztendőben már részt vettek a januári -30 kilométeres Makó-Szeged közti gyalogláson, s most áprilisban a Gerecse 50 elnevezésű versenyen. Mindkét megmérettetést eredményesen, szintidőn belül teljesítették. Ezen egyáltalán nem kell csodálkoznunk, mert a barát-trió állandó edzésben van.

Horváth János igazgató-helyettes hetente legalább kétszer kerékpáron teszi meg hódmezővásárhelyi otthona és makói munkahelye közötti távolságot. Emellett részt vesz az iskolában tartott tanár-diák focimeccseken és nyaranta bicajos tábort szervez.

– Az idén Nagyváradot és környékét járjuk be, az öt nap alatt 500 kilométert fogunk tekerni. Nagyon fontos számomra az ifjúság biztonságos közlekedésre nevelése, ezért KRESZ-foglalkozásokat tartok és iskolai sportnapokon kerékpáros ügyességi versenyeket is – avatott be a matematika-ének szakos pedagógus, aki a családjával is sokszor kirándul a hegyekbe.

Majoros Mártonnak irodai munkájából adódóan, hét közben kevés lehetősége adódik a mozgásra. A pénzügyi szakember ezért tudatosan törekszik arra, hogy időt szakítson a sportolásra. Rendszeresen eljár edzeni, ha teheti, úszik és ő is erősíti az iskola felnőtt focicsapatát.

– Minden évben részt veszek a SZIGNUM Kerékpáros Baráti Körének programjain. Két keréken voltunk már a Fertő-tónál, bejártuk a Zemplént, körülbicajoztuk a Balatont, ellátogattunk a Vajdaságba és meghódítottuk már a Budai hegyeket is – számolt be túráiról.

Idén még Csíksomlyóra is elmennek.

Varga Ferenc aktív életmódjáról a beosztása is gondoskodik; karbantartóként számos lehetősége adódik, hogy a jó kondiját megőrizze. Ezen kívül otthonában is szívesen tevékenykedik, s ha beköszönt a jó idő, sokszor megfordul a Maros-parton, a fürdőben. Szeret úszni, ügyesen lábtengózik és technikás focistának számít.

– A ’70-es és ’80-as években az Apátfalvi SK tagja voltam, balszélső és irányító posztokon játszottam. A megye I. osztályban, számos kiváló eredményt értünk el a csapattal. Később a téesz is sok lehetőséget biztosított a sportolásra – emlékezett vissza az egykori focista, aki ma is szívesen rúgja a bőrt.

 A barát-kollégák legutóbbi sportos kihívása a Gerecse 50 teljesítménytúra volt, amelyet 1982 óta rendeznek meg április 3-án. Az idén több mint 10 ezren vágtak bele a gyaloglós kalandba, amely nagyon szép élménynek bizonyult.

Horváth János többféle sportban is jeleskedik.

– 11 óra alatt teljesítettük a távot, ami amatőrként jó eredménynek számít. Sokat beszélgettünk, alföldi emberekként rácsodálkoztunk a hegyek változatosságára. Remek időben túrázhattunk és a gyönyörű természeti környezetben feltöltődtünk – mesélt lelkesen a gazdasági vezető, aki több fotót is készített a kirándulásról.

A kihívások az idén itt nem érnek véget. Márton és Ferenc pünkösdkor a csíksomlyói búcsúra zarándokolnak, az öt nap alatt két nagyobb túrát is tesznek majd; János pedig nyáron a kerékpáros tábor vezetőjeként bizonyít. Az ő személyük a legjobb példa arra, hogy ötven felett is könnyen teljesíthetők a célok; tehát soha nem késő elkezdeni mozogni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.