Hírek

Makói cég újítja fel a művelődési házat

Korom András – Nagylak


A múlt héten írta alá a kivitelezési szerződést a nagylaki Dózsa György Művelődési Ház tető- és eddig elmaradt részei felújítására a község és a makói M-Color 2009 Kft.

– A Dózsa György Művelődési Házat éveken keresztül apránként újítgattuk fel, így történt ez a nagyteremmel és egyes részeivel, kicseréltettük a fél évszázados épület nyílászáróit, a fűtési rendszerébe bálás kazán került, így a fűtése évek gyakorlatilag ingyen van. A további felújítást azonban a 8-10 helyen beázó tető értelmetlenné tette – mondta Gyarmati András.

Nagylak polgármestere hozzátette, még tavaly kaptak 50 millió forintos kormányzati támogatást az épületfelújítás befejezésére, s hogy haladjanak a dologgal, ezért még alá sem írták a támogatási szerződést, amikor már meg is hirdették a közbeszerzési eljárást. Ezt végül a makói M-Color 2009 Kft. nyerte, mely a munkát várhatón ezen a héten elkezdi.

– Ezzel tulajdonképpen befejeznénk az épület évekkel ezelőtt elkezdett felújítását. A tervek szerint munkálatok július végére fejeződnek be. A művelődési házat augusztus 6-án, a falunapon szeretnék újjáavatni Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlétében – tette hozzá Gyarmati András.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.