Hírek

Apátfalván készülnek az angol kapcsolók

Gajáta Fanni – Apátfalva


Tavaly márciusában adta át a SZEFO Zrt. apátfalvi telephelyét Kiss Sándor vezérigazgató, Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere. Az üzemben jelenleg 36 munkavállalót alkalmaznak, akik a Legrand megrendelését teljesítik.

– Nagyon sokat jelent ez a munkahely, hiszen az itt dolgozók mindegyike megváltozott munkaképességű – tudtuk meg Dobó Katalin telepvezetőtől. – Mosaic dugaljakat gyártunk, amelyek azonnal Angliába kerülnek, illetve különböző konnektorok alapjait készítjük el.

A telepvezető elmondta, teljes felelősséggel tartoznak a munkájukért. Idáig Szentesen ellenőrizték a kész termékeket, azonban most már Apátfalván is dolgozik egy minőségellenőr, így a dugaljak azonnal a Legrandhoz kerülnek, mely értékesíti az apátfalvi termékeket.

– Idén márciusban 9 fővel nőtt a dolgozók száma. Tavaly 30-an kezdtük a munkát, azonban többen elmentek, mert esetleg jobb munkát találtak – tette hozzá Katalin.

– Én március 18-án került ide. Nagyon megkedveltem ezt a munkát, ami illik a szakmámhoz is. Mielőtt idekerültem volna, mozdonyvezető voltam, azonban a szívproblémáim miatt leszázalékoltak – mesélte el Szabó Tibor. – Jó a társaság, szeretek idejárni. Ha délutános műszakba vagyok beosztva, még korán sem kell kelnem – tette hozzá mosolyogva Tibor.

A SZEFO Zrt. és az apátfalvi önkormányzat szoros együttműködéssel dolgozik. Idén áprilisban elindulhatott egy varrodai tanfolyam, amelyen jelenleg 20 apátfalvi lakos vehet részt. Ha mindenki sikeres vizsgát tesz, akkor az apátfalvi telephelyen 56 fő dolgozhat összesen.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.